Star Rating with Logo
★★★★★ 4.9/5
Image Description

LED Lichttherapie: De Revolutionaire Licht Behandeling Binnenkort Beschikbaar bij SKIN

LED lichttherapie is een innovatieve en veelbelovende huidbehandeling die we binnenkort bij SKIN introduceren. Deze niet-invasieve behandeling maakt gebruik van specifieke golflengten van licht om de gezondheid en het uiterlijk van de huid te verbeteren. We gaan in deze post kort bespreken wat de oorsprong van LED lichttherapie is, hoe het werkt, en hoe wij van plan zijn om blauw, rood en NIR (near-infrared) licht te integreren in onze behandelingen om onze cliënten de beste resultaten te blijven bieden. Meer informatie over de behandeling en het inplannen van een afspraak vind je hier.

Ontstaan van LED lichttherapie

LED lichttherapie is ontstaan uit onderzoek naar wondgenezing bij astronauten in de ruimte. NASA ontdekte dat specifieke golflengten van licht de cellulaire activiteit kunnen stimuleren en het genezingsproces kunnen versnellen. Dit baanbrekende onderzoek heeft geleid tot de ontwikkeling van LED lichttherapie, een behandeling die nu wordt gebruikt om huidproblemen aan te pakken en de algehele huidgezondheid te bevorderen.

Hoe werkt LED lichttherapie?

LED (Light Emitting Diode) lichttherapie maakt gebruik van specifieke golflengten van licht die diep doordringen in de huidlagen en werken op cellulair niveau. Verschillende kleuren licht hebben verschillende effecten op de huidcellen, afhankelijk van de golflengte. Het licht stimuleert de cellen om de productie van collageen, elastine en andere belangrijke componenten van de huid te verhogen, wat leidt tot een gezondere, stralende huid.

Blauw, rood en NIR licht bij SKIN

Bij SKIN zijn we trots om de meest geavanceerde en effectieve behandelingen aan te bieden aan onze cliënten. We zullen LED lichttherapie aanbieden met blauw, rood en NIR licht, die elk verschillende voordelen bieden en gecombineerd kunnen worden:

  • Blauw licht (420 nm): Blauw licht is effectief in het bestrijden van acne-veroorzakende bacteriën, het verminderen van ontstekingen en het bevorderen van een gezondere huid. Het is ideaal voor cliënten die last hebben van acne of andere ontstekingsgerelateerde huidaandoeningen.
  • Rood licht (635 nm): Rood licht staat bekend om zijn anti-aging effecten, omdat het de productie van collageen en elastine stimuleert. Het resulteert in een stevigere, gladdere huid en helpt fijne lijntjes en rimpels te verminderen.
  • NIR licht (830 nm): Near-infrared licht dringt dieper door in de huid en bevordert de genezing en regeneratie van huidcellen. Het is vooral nuttig voor het behandelen van littekens, het verminderen van roodheid en het verbeteren van de algehele huidtextuur.

Voordelen van LED lichttherapie

LED lichttherapie biedt een reeks voordelen die het een aantrekkelijke optie maken voor cliënten die op zoek zijn naar een veilige en effectieve huidbehandeling. Enkele van de belangrijkste voordelen zijn:

  • Veilig en pijnloos: Het is een niet-invasieve behandeling die geen pijn of ongemak veroorzaakt. Het is geschikt voor alle huidtypes en leeftijden, waardoor het een uitstekende optie is voor een breed scala aan cliënten.
  • Geen herstelperiode: In tegenstelling tot vele andere huidbehandelingen, heeft LED lichttherapie geen downtime. Je kan direct na de behandeling je normale activiteiten hervatten, waardoor het een handige optie is voor iedereen met een druk schema.
  • Complementair aan andere behandelingen: LED lichttherapie kan op zichzelf worden gebruikt of in combinatie met andere huidbehandelingen om de resultaten te verbeteren. Het kan bijvoorbeeld worden gecombineerd met microneedling, chemische peelings of laser behandelingen om de algehele effectiviteit te verhogen.

Tips om het meeste uit LED lichttherapie te halen

Hoewel sommige cliënten vaak al na één behandeling verbeteringen willen zien, zijn er voor LED meerdere sessies aanbevolen om optimale resultaten te bereiken. Het exacte aantal sessies zal afhangen van de individuele huidconditie en behandeldoelen. Na het voltooien van de aanbevolen reeks behandelingen, kunnen onderhoudsbehandelingen helpen om de resultaten te behouden en de huid gezond te houden. De frequentie van onderhoudsbehandelingen zal variëren afhankelijk van de behoeften van de client en het advies van de huidspecialist. Tot slot is het belangrijk na iedere behandeling de huid te beschermen met een hoge SPF tegen de schadelijke effecten van UV-straling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

skin-logo
Help
Contact
+31 20 2442577
info@skin.nl
SKIN Oud-West
SKIN Centrum
Openingstijden
Maandag
10:00 – 18:00
Dinsdag
12:00 – 21:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 18:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
10:00 – 18:00
©2023 SKIN.nl. All Rights Reserved.
Open chat
Hey 👋 Heb je een vraag? Chat met een van onze huidspecialisten