Star Rating with Logo
★★★★★ 4.9/5
Image Description

IPL Behandeling

BENEFITS
Wat kan je verwachten
Consult
We nemen de tijd voor een grondig consultatieproces voordat je met je IPL-behandeling begint. Tijdens dit consult beoordelen we je huidtype en de conditie van je huid. We zullen ook je medische geschiedenis en eventueel medicijngebruik bespreken, omdat dit belangrijk is voor de veiligheid en effectiviteit van de behandeling. Je krijgt een duidelijke uitleg over de IPL-procedure, wat je kunt verwachten tijdens en na de behandeling, en welke resultaten haalbaar zijn. Daarnaast voeren we een huidtest uit om te zien hoe je huid reageert op de IPL, zodat we de behandeling optimaal op jou kunnen afstemmen. Dit consult is cruciaal om ervoor te zorgen dat de behandeling zowel veilig als effectief is en volledig aansluit op je persoonlijke behoeften.

Voorbereiding

Voor een optimale voorbereiding op je IPL-behandeling bij SKIN, is het belangrijk enkele stappen te volgen. Vermijd zonblootstelling en zonnebanken enkele weken voor je behandeling, aangezien een gebruinde huid de effectiviteit kan verminderen en bijwerkingen kan verhogen. Stop met waxen, epileren of het gebruik van ontharingscrèmes op het behandelgebied ten minste vier weken van tevoren, maar scheren is toegestaan en zelfs aanbevolen een dag of twee voor de behandeling. Vermijd huidirriterende producten zoals retinoïden of sterke exfoliërende middelen een week voor je afspraak. Zorg ervoor dat je huid schoon en vrij van lotions, crèmes of make-up is op de dag zelf. Informeer ons over alle medicijnen die je gebruikt en eventuele gezondheidsproblemen. Draag comfortabele kleding, zorg voor goede hydratatie door voldoende water te drinken, en vermijd alcohol ten minste 24 uur voor de behandeling. Door deze stappen te volgen, zorg je voor een soepel en effectief behandelproces.
Direct na de behandeling
Direct na een IPL-behandeling kun je enkele typische reacties verwachten. Het behandelde gebied kan rood en enigszins gezwollen zijn, wat vergelijkbaar is met een lichte zonnebrand. Dit gevoel en de roodheid verdwijnen doorgaans binnen enkele uren tot dagen. Je kunt ook een warmtegevoel ervaren in het behandelde gebied, wat normaal is en meestal snel afneemt. Bij behandelingen voor pigmentatie kan het behandelde gebied donkerder worden voordat het lichter wordt, en in zeldzame gevallen kan er lichte korstvorming optreden. De huid zal gevoeliger zijn voor zonlicht, dus het is belangrijk om goede zonbescherming te gebruiken en directe zonblootstelling te vermijden. Houd de huid goed gehydrateerd en volg de specifieke nazorginstructies die je krijgt. Vermijd in de eerste 24 tot 48 uur na de behandeling warmtebronnen zoals sauna’s en hete douches.
Resultaat
De resultaten van IPL-behandelingen ontwikkelen zich geleidelijk, waarbij je na elke sessie duidelijke verbeteringen kunt verwachten. Afhankelijk van wat er behandeld wordt – zoals huidverjonging, het verminderen van pigmentvlekken of het behandelen van vaatproblemen – beginnen de eerste zichtbare veranderingen meestal binnen enkele weken. Voor de beste resultaten zijn doorgaans 3 tot 6 behandelingen nodig, met tussenpozen van 4 tot 6 weken. De frequentie en het aantal benodigde sessies kunnen variëren, afhankelijk van je huidtype en de specifieke aandoening die behandeld wordt. IPL is zeer effectief in het verminderen van zichtbare huidproblemen, wat bijdraagt aan een meer egale en heldere huid. Het is echter belangrijk om realistische verwachtingen te hebben en te begrijpen dat de resultaten per persoon kunnen verschillen. Om de verkregen resultaten te behouden, zijn onderhoudsbehandelingen en een goede huidverzorging cruciaal.
Details
vanaf €75
Ontdek de kracht van IPL-behandeling bij SKIN, een effectieve oplossing voor het verminderen van zichtbare huidschade veroorzaakt door zonlicht, pigmentatieproblemen zoals vaatjes, ouderdomsvlekken en rosacea. IPL, of Intense Pulsed Light, maakt gebruik van geconcentreerde lichtpulsen om specifieke huidproblemen aan te pakken, zonder de omliggende huid te beschadigen. Deze veelzijdige behandeling kan worden ingezet voor een scala aan huidproblemen, variërend van oneffen huidtinten op het gezicht, de borst, armen, handen en rug, tot het tegengaan van tekenen van huidveroudering. Met 3-6 behandelingen kun je al aanzienlijke verbeteringen zien, resulterend in een revitaliseerde, gelijkmatig gekleurde huid. IPL-behandelingen worden op maat gemaakt om aan jouw specifieke huidbehoeften te voldoen en kunnen worden gecombineerd met andere huidverbeterende behandelingen voor maximale resultaten.
Tarieven
Consult IPL
Vrijblijvend
Consult + Behandeling
v.a. €75
Vervolgbehandeling IPL Klein
€75
Vervolgbehandeling IPL Groot
€120
Vervolgbehandeling IPL Geheel
€175

Before & After

BEFORE

AFTER

Progress images shared by customer. Individual results will vary.

BEFORE

AFTER

Progress images shared by customer. Individual results will vary.
Consult
Consult
vrijblijvend
Consult + Behandeling
v.a. €75

* Wij hanteren een No Show tarief als schadevergoeding voor het niet nakomen van afspraken. Dit geldt voor alle afspraken die minder dan 12 uur van tevoren worden afgezegd. Tarieven zijn het volledige bedrag van de geboekte behandeling.

Vervolgbehandelingen
IPL Gelaat – Klein
10min.
€75
IPL Gelaat – Groot
20min.
€120
IPL Gelaat – Geheel
30min.
€175
IPL Decolleté
30min.
€175
IPL Hals
30min.
€175
IPL Handen
20min.
€120

Reviews

“Ik heb lang geworsteld met acne en besloot de IPL-behandeling bij SKIN te proberen. Ik ben verbaasd over de resultaten! Na slechts drie sessies is mijn acne al aanzienlijk verminderd en mijn huid ziet er echt veel helderder uit!”
– Emma.
“Voor iemand die veel last heeft van kleine rode vaatjes in het gezicht, was ik op zoek naar een effectieve oplossing. De IPL-behandelingen hebben de rode vaatjes heel erg verminderd. Super blij met Naomi voor de deskundigheid en de goede zorgen tijdens elke sessie..”
– Nancy.
“Mijn huid voelt gladder aan en ziet er een stuk frisser en jonger uit. De behandeling is snel en vrijwel pijnloos, en het team van SKIN is altijd vriendelijk en behulpzaam. Ik kan deze behandeling aan iedereen aanbevelen die zijn huidconditie wil verbeteren.”

– Peter.

Veel Gestelde Vragen

Vóór de behandeling heb je een consult waarbij gekeken wordt of IPL geschikt is voor jou. Er kan een test op een klein stukje huid worden uitgevoerd om te zien hoe je huid reageert. Voor de behandeling krijg je instructies over wat je moet vermijden, zoals waxen, zonnen, peelings en het gebruik van producten met retinol of glycolzuur.

Je huid wordt gereinigd en bedekt met een ultrageluidsgel, die helpt bij de bescherming van de huid en de efficiëntie van de behandeling. Zowel jij als de behandelaar dragen oogbescherming. Het IPL-apparaat wordt over de huid bewogen en zendt lichtpulsen uit. De behandeling duurt ongeveer 5 tot 30 minuten, afhankelijk van de indicatie en na afloop wordt de gel verwijderd en kan er zonnebrandcrème worden aangebracht.

Er is weinig tot geen hersteltijd nodig na een IPL behandeling, maar je huid kan een genezingsproces doormaken dat ongeveer een week duurt. Je huid kan rood en gezwollen zijn na de behandeling, maar je kunt je normale activiteiten hervatten. Behandel je huid zachtjes en gebruik milde huidverzorgingsproducten. Vermijd de zon en gebruik een breed-spectrum zonnebrandcrème met SPF 50+.

De meeste behandelplannen met IPL zijn geleidelijk, met een serie van maximaal 6 behandelsessies, met 30 dagen ertussen. Cliënten zien vaak binnen twee weken na hun eerste sessie verbetering, maar het kan drie tot vier behandelingen duren om een significant resultaat te zien.

IPL is zeer effectief, maar de resultaten zijn niet permanent. Je zult blijven verouderen en nieuwe zonschade en bloedvaten kunnen ontstaan na de behandeling. Om de voordelen te behouden, ondergaan de meeste cliënten regelmatig vervolgsessies.

Wanneer uitgevoerd door een ervaren behandelaar, is IPL veilig en goed te verdragen. Complicaties treden echter op als de behandeling niet zorgvuldig en conservatief wordt uitgevoerd. Mogelijke bijwerkingen zijn brandwonden, blauwe plekken, blaarvorming, veranderingen in huidskleur, toename van melasma of zelfs infectie.

IPL levert breed-spectrum zichtbaar licht op meerdere golflengtes, terwijl de meeste laserbehandelingen één geïntensiveerde golflengte van licht leveren. IPL kan verschillende huidproblemen tegelijk aanpakken, zoals bruine vlekken en rode gebieden, terwijl laserbehandelingen zich vaak richten op één specifiek probleem.

IPL is een effectieve manier om ongelijkmatige huidverkleuring te behandelen, ongewenste pigmentatie te verminderen en roodheid te minimaliseren. Het stimuleert ook de aanmaak van nieuw collageen, wat helpt de huidtextuur te verbeteren. De meeste cliënten hebben minstens drie tot zes maandelijkse behandelingen nodig voordat ze optimale resultaten zien.

Maak vrijblijvend een afspraak

Heb je last van pigmentvlekken en beïnvloedt dit hoe je over je huid denkt? Droom je van een egale huid zonder vlekken? Kom dan langs voor een gratis en vrijblijvend consult bij een van onze deskundige huidspecialisten bij SKIN.

Tijdens dit consult bieden we je een persoonlijk behandeladvies op maat, afgestemd op jouw unieke huidbehoeften. Ontdek samen met ons hoe je je beste huid kunt bereiken. Maak vandaag nog je afspraak en zet de eerste stap naar een stralende, egale huid.
skin-logo
Contact
+31 20 2442577
info@skin.nl
SKIN Oud-West
SKIN Centrum
Openingstijden
Maandag
10:00 – 18:00
Dinsdag
12:00 – 21:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 18:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
10:00 – 18:00
©2023 SKIN.nl. All Rights Reserved.
Open chat
Hey 👋 Heb je een vraag? Chat met een van onze huidspecialisten