Star Rating with Logo
★★★★★ 4.9/5
Image Description

What is Atopische eczeem?

Atopisch eczeem, ook wel bekend als eczeem, is een chronische, ontstekingsziekte van de huid die leidt tot jeuk, roodheid, zwelling en scheurtjes in de huid. Het komt het meest voor in de plooien van de ellebogen, achter de knieën en op het gezicht en de hoofdhuid, maar het kan overal op het lichaam voorkomen. Symptomen kunnen variëren van mild tot ernstig en kunnen droge, schilferende huid, jeuk, roodheid en kleine, verhoogde bultjes omvatten. 

SKIN Facial

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Advanced Facial

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Aquapeel

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Plason Facial

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Welke producten adviseren wij:

Veel gestelde
vragen

Atopisch eczeem is een veelvoorkomende aandoening die vaak in de kindertijd begint en het komt vaker voor als er een familiegeschiedenis is van de aandoening, hooikoorts of astma. Maar het kan ook voor het eerst optreden in de volwassenheid. Factoren die het risico op het ontwikkelen van atopisch eczeem kunnen verhogen, zijn een genetische aanleg hebben, een droge huid hebben, blootstelling aan milieuirriterende stoffen en blootstelling aan allergenen. Hoewel de symptomen kunnen worden beheerst met de juiste behandeling en beheer, is er momenteel geen genezing voor atopisch eczeem.

Het overmatig gebruik van corticosteroïdcrèmes kan eczeemsymptomen verergeren door een fenomeen genaamd “steroïd-geïnduceerd eczeem” of “steroïde afhankelijkheid” te veroorzaken. Wanneer volgens de voorschriften worden gebruikt, kunnen topische corticosteroïden effectief ontstekingen en jeuk geassocieerd met eczeem verminderen. Echter, wanneer ze overmatig of gedurende langere tijd worden gebruikt, kunnen ze ervoor zorgen dat de huid dunner wordt en fragieler wordt, wat leidt tot een verergering van de eczeemsymptomen. Bovendien kan langdurig gebruik van topische corticosteroïden leiden tot een huid die resistent wordt tegen de behandeling, waardoor deze met de tijd minder effectief wordt. Steroïde afhankelijkheid wordt gezien als een rebound fenomeen waarbij de huid na het stoppen van de corticosteroïden rood, geïrriteerd, jeukend en opgezwollen wordt. Dit komt doordat de huid afhankelijk is geworden van de corticosteroïden om normaal te functioneren. Het is belangrijk om topische corticosteroïden te gebruiken zoals voorgeschreven door een zorgverlener en om overmatig gebruik te vermijden. Als eczeemsymptomen verergeren na het gebruik van een corticosteroïdcrème, is het belangrijk om contact op te nemen met een zorgverlener voor alternatieve behandelingsopties.

Een hydraterende gezichtsbehandeling kan helpen bij het verbeteren van eczeem door de huid te hydrateren, wat kan helpen om droogheid, jeuk en ontstekingen te verminderen. Een hydraterende gezichtsbehandeling bevat meestal het gebruik van een milde reiniger, een hydraterende masker en een verzorgingsproduct om de huid te kalmeren en te hydrateren.

LED-lichttherapie kan helpen bij het verbeteren van eczeem door ontstekingen en roodheid te verminderen en genezing en collageenproductie te bevorderen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de algehele uitstraling van de huid en de ernst van eczeemsymptomen te verminderen.

Aquapeel is een behandeling die water en milde zuigkracht gebruikt om onzuiverheden en dode huidcellen te verwijderen en de huid te hydrateren. Dit kan helpen bij het verminderen van de symptomen van eczeem zoals droogheid, jeuk en roodheid. Het kan ook helpen bij het verbeteren van de algehele huidgezondheid en kan een geweldige manier zijn om het uiterlijk van eczeem te verminderen.

Het is belangrijk om op te merken dat deze behandelingen als aanvullend beschouwd worden en in combinatie met andere behandelingen, zoals topische corticostero

 
 

 

 

De tijd die nodig is om resultaten te zien van eczema gezichtsbehandelingen kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de ernst van je eczeem, het type behandelingen dat je ondergaat en de algehele toestand van je huid.

In het algemeen kan een hydraterende gezichtsbehandeling onmiddellijke verlichting bieden en helpen om droge, jeukende huid te verzachten. Je kunt verbetering zien in de structuur en het uiterlijk van je huid na slechts één behandeling, hoewel meerdere behandelingen nodig kunnen zijn voor optimale resultaten.

Lichttherapiebehandelingen kunnen ook onmiddellijke verlichting bieden voor eczema-symptomen, hoewel het meerdere behandelingen kan vergen om opvallende verbeteringen in de huid te zien. Lichttherapie kan helpen om ontstekingen te verminderen, de huidhydratatie te verbeteren en de genezing te bevorderen.

Aquapeels kunnen diepe hydratatie en exfoliatie voor de huid bieden en kunnen helpen om het uiterlijk van eczeem-aangetaste huid te verbeteren. Resultaten van aquapeels kunnen meestal worden gezien na één of twee behandelingen, hoewel meerdere behandelingen nodig kunnen zijn voor optimale resultaten.

Het is belangrijk om te weten dat elke huid anders is en dat resultaten kunnen variëren. Als je je zorgen maakt over je eczeem en de resultaten die je ziet van je behandelingen, is het altijd het beste om advies en aanbevelingen op maat te krijgen van een huidverzorgingsprofessional.

Ja, de behandeling van eczeem met gezichtsbehandelingen kan soms leiden tot een verslechtering van de symptomen, vooral als de behandelingen niet op de juiste manier worden uitgevoerd of als de producten die worden gebruikt niet geschikt zijn voor uw huidtype. Sommige factoren die kunnen bijdragen aan een verslechtering van de eczeemsymptomen zijn:

  • Over-exfoliëren: Sommige exfoliërende behandelingen kunnen te agressief zijn voor huid die gevoelig is voor eczeem, wat kan leiden tot verdere irritatie en uitdroging.

  • Allergische reacties: Als u een gevoelige huid of allergieën heeft, kunt u een reactie krijgen op bepaalde gezichtsproducten, zoals geurstoffen of bepaalde soorten conserveermiddelen.

  • Ongeschikte producten: Sommige huidverzorgingsproducten kunnen ingrediënten bevatten die de huid kunnen irriteren of uitdrogen, waardoor de eczeemsymptomen verergeren.

Dat gezegd hebbende, het behandelen van eczeem met de juiste gezichtsbehandelingen en producten kan zeer nuttig zijn bij het verbeteren van de uiterlijke verschijning en symptomen van huid die aangedaan is door eczeem. Het is belangrijk om samen te werken met een huidverzorgingsprofessional die u kan helpen bij het bepalen van de beste behandelingen en producten voor uw huidtype en aandoening.

Het is ook belangrijk om triggers te vermijden die de symptomen van uw eczeem kunnen verergeren, zoals stress, bepaalde voedingsmiddelen en omgevingsfactoren zoals temperatuurveranderingen en lage luchtvochtigheid.

Bereik een gezonde, stralende huid met een huidconsult

Neem de regie over je huidgezondheid zelf in handen.

skin-logo
Contact
+31 20 2442577
info@skin.nl
SKIN Oud-West
SKIN Centrum
Openingstijden
Maandag
10:00 – 18:00
Dinsdag
12:00 – 21:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 18:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
10:00 – 18:00
©2023 SKIN.nl. All Rights Reserved.
Open chat
Hey 👋 Heb je een vraag? Chat met een van onze huidspecialisten