Your Cart

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden

Wat is acne?

Acne is een langdurige huidconditie die verschillende soorten letsels omvat, waaronder: mee-eters, witheden, puistjes, knobbels en cysten. Acne wordt veroorzaakt door verminderde huidcelafstoting, toegenomen hoeveelheden talg (olie die door klieren wordt geproduceerd), ontsteking (zwelling, roodheid, pijn) en bacteriën (P.acnes).

Plason Facial

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Consult

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Peeling

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Rug Acne

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Welke producten adviseren wij:

Veel gestelde
vragen

Een patiënt met acne lijdt meestal aan acne-uitbarstingen, meestal op het gezicht, de rug, de borst en de schouders. U kunt symptomen hebben van pijn, roodheid of zachtheid. Bovendien kan acne een psychologisch effect hebben, ongeacht de ernst van de ziekte. 

De verschillende soorten acne zijn: 

  • Puistjes (pustels): Pus gevulde bultjes (papels). 
  • Papels: Kleine, verkleurde bultjes, vaak rood tot paars of donkerder dan uw natuurlijke huidskleur. 
  • Koppen: Verstopt de poriën met een zwarte top. Witte koppen: Verstopt de poriën met een witte top. 
  • Knobbels: Grote knobbels onder je huid die pijnlijk zijn. 
  • Cysten: Pijnlijke vloeistof (pus) knobbels onder je huid.

Om het type acne te bepalen, is het het beste om een huidarts te raadplegen. Ze kunnen de acne op je huid beoordelen en een behandelingsplan opstellen. Als je niet zeker weet welk type acne je hebt, is het verstandig om onze huidarts te raadplegen.

Acne is een huidaandoening veroorzaakt door verstopt porien. De porien kunnen verstopt raken met talg en dode huidcellen, wat kan leiden tot het ontstaan ​​van puistjes, mee-eters en andere uitslag. Bacteriën kunnen ook een rol spelen bij de ontwikkeling van acne.

De bacterie Propionibacterium acnes kan in de porien komen en ontstekingen veroorzaken. De ontsteking kan leiden tot het ontstaan ​​van puistjes, pustels en andere vormen van acne. Dus hoewel bacteriën een rol kunnen spelen bij de ontwikkeling van acne, is het niet de enige oorzaak. Andere factoren, zoals hormonen, genetica en bepaalde voedingsmiddelen, kunnen ook bijdragen aan de ontwikkeling van acne.

Welke behandeling het beste is voor uw acne, hangt af van de ernst van de acne en andere factoren, zoals uw leeftijd, huidtype en eventuele allergieën. Als u twijfelt over welke behandeling het beste is voor uw acne, is het verstandig om onze huidartsen te raadplegen voor advies.

U kunt hier een digitaal consult boeken

Er zijn verschillende acnebehandelingen beschikbaar, waaronder: 

Plason Behandeling: deze behandeling maakt gebruik van een apparaat dat lucht ioniseert om de acnébacteriën te doden. 

Chemische peelings: een chemische peeling is een behandeling waarbij een chemisch middel wordt aangebracht op de huid om de bovenste laag van de huid te verwijderen. Dit kan helpen bij het exfoliëren van de huid en het voorkomen van uitbarstingen. 

Extracties in de SKIN Facial: een SKIN Facial is een gezichtsbehandeling waarbij de huid wordt gereinigd, gexfolieerd en gehydrateerd. Tijdens de behandeling kunnen ook extracties worden uitgevoerd, waarbij mee-eters en puistjes verwijderd worden. 

Aquapeel: deze behandeling maakt gebruik van een apparaat dat mechanische en chemische exfoliatie biedt. Het kan helpen bij het exfoliëren van de huid en voorkomen dat puistjes ontstaan. 

Goede huisproducten: het is belangrijk om de juiste huidverzorgingsproducten te gebruiken als je last hebt van acné. Kies producten die niet-comedogeen (niet-porie-verstoppend) zijn en specifiek zijn ontwikkeld voor acnégevoelige huid.

Er zijn verschillende soorten behandelingen voor acne, afhankelijk van de ernst ervan, krijg je individueel advies over welke behandeling of combinatie van behandelingen het beste resultaat zal geven. Het kan 23 maanden duren voordat je resultaten ziet met acné behandelingen.

Je zult na 612 maanden een zichtbaar verschil zien in de vermindering van littekens, ontstekingen en littekens. Het doel is om een gezonde huid te behouden op een regelmatige behandelingsregime om de barrièrefunctie van de huid te behouden en te behouden. U heeft mogelijk meer frequente sessies nodig in de eerste maanden van de behandeling. We passen ook de behandelingsschema‘s aan op basis van uw behoeften en voorkeuren.

Purging is een veel voorkomend bijwerking van acnebehandelingen, omdat acneletsels worden veroorzaakt door verstoppingen in de poriën, onder het oppervlak van de huid. Wanneer actieve ingrediënten voor acnebehandelingen worden gebruikt (retinoïden of AHA / BHA-ingrediënten), worden de huidcellen opgelost om de poriën te ontstoppen, wat kan leiden tot een grotere hoeveelheid uitslag aanvankelijk, die meestal afneemt in de volgende weken of maanden.

Bereik een gezonde, stralende huid met een digitaal huidconsult

Neem de regie over je huidgezondheid zelf in handen.

skin-logo
Contact
+31 20 2442577
info@skin.nl
Openingstijden
Maandag
10:00 – 18:00
Dinsdag
12:00 – 21:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 18:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
10:00 – 18:00
©2023 SKIN.nl. All Rights Reserved.
Open chat
Hey 👋 Heb je een vraag? Chat met een van onze huidspecialisten