Your Cart

Voor 17:00 uur besteld, vandaag verzonden

Hyperpigmentatie

Hyperpigmentatie is een huidconditie die de huidskleur verandert en elk type verkleuring veroorzaakt. Huidpigment wordt melanine genoemd en wordt gemaakt door de melanocyt (soort pigmentcel) in verschillende lagen van de huid. Veranderingen in de normale pigmentpatronen kunnen verkleuring van de huid veroorzaken. Veranderingen in de huidskleur kunnen ook optreden door omgevings- en gezondheidsfactoren, waaronder: hormonen, ontsteking, letsel, acne, eczeem, medicijnen en UV-straling (ultraviolette blootstelling).

De behandeling van pigmentstoornissen duurt vaak lang voordat resultaten zichtbaar zijn en patiënten hebben moeite om behandelaanbevelingen op te volgen.

Welke type pigmentatie zijn er?

Post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIE)

Een type pigmentatiereactie op toegenomen of ongelijke hoeveelheden pigmentatie veroorzaakt door een ontstekingsziekte of letsel van de huid.

Zonschade / UV damage

Zonschade aan de huid is schade aan de huid die veroorzaakt wordt door blootstelling aan de zon. Dit kan leiden tot verkleuringen van de huid, rimpels, zonneschade en zelfs huidkanker. De zon produceert ultraviolette (UV) straling, die de huid kan beschadigen en ernstige gevolgen kan hebben voor de gezondheid.

Melasma

Symmetrische hyperpigmentatievlekken op de voorhoofdsholte, bovenste wangbeen en onderste wangstreek onder de oren. Vaak veroorzaakt door zwangerschap, anticonceptiemiddelen, genetica, UV-straling (ultraviolette blootstelling) en andere medicijnen.

Consult

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Plason Facial

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Microneedling

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Peeling

Pijn:
Duur:
Hersteltijd:

Welke producten adviseren wij:

Veel gestelde
vragen

Het gebruik van zonnebanken kan pigmentatie verergeren. Zonnebanken geven ultraviolette (UV) straling af, die schade aan de huid kan veroorzaken en leiden tot een toename van pigmentatie. UV-blootstelling van zonnebanken kan ook de productie van melanine, de pigment dat de huid kleur geeft, triggeren, wat kan leiden tot ongelijkmatige huidskleur en donkere vlekken. Bovendien kunnen zonnebanken ook bestaande pigmentatiestoornissen zoals melasma en post-inflammatoire hyperpigmentatie verergeren. Het is ook bekend dat zonnebanken het risico op huidkanker verhogen. Dus het wordt aangeraden om zonnebanken te vermijden en gebruik te maken van zonbescherming om pigmentatieproblemen te voorkomen.
Chemische peeling, microneedling en cryo cooling zijn alle behandelingsopties die kunnen worden gebruikt om pigmentatie stoornissen te verbeteren. Ze werken op verschillende manieren en de beste behandeling voor een specifieke aandoening hangt af van het huidtype en de voorkeuren van de individuele persoon.

Chemische peelingen betreft het aanbrengen van een oplossing op de huid die de bovenste lagen van de huid doet afpellen, waardoor een helderder en egaler getinte huid zichtbaar wordt. Ze kunnen helpen bij het verminderen van donkere vlekken, het verminderen van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en de algehele textuur en toon van de huid verbeteren.

Microneedling betreft het gebruik van een apparaat met fijne naaldjes die kleine prikjes in de huid maken. Dit stimuleert collageenproductie en kan de zichtbaarheid van fijne lijntjes, acne littekens en pigmentatie verbeteren. De naaldjes maken ook een betere penetratie van topische producten mogelijk, waardoor deze effectiever.

Cryo cooling gebruikt koude temperatuures zorgt ervoor dat de cellen doodgaan en uiteindelijk afpellen, waardoor een helderder en egaler getinte huid zichtbaar wordt. Cryo cooling kan een effectieve behandeling zijn voor ouderdomsvlekken, zonnevlekken en andere vormen van hyperpigmentatie.

Het is belangrijk om te weten dat chemische peelingen en microneedling meer agressievere behandelingen zijn die enige roodheid, zwelling of zelfs lichte schilfering kunnen veroorzaken. Cryo-koeling wordt echter als minder invasief beschouwd.

Het is belangrijk om een skincare professional te raadplegen om te bepalen welke behandeling het beste is voor uw specifieke aandoening en huidtype. Zij zullen ook meer informatie kunnen geven over de mogelijke risico’s en voordelen van elke behandeling, evenals aftercare instructies om te volgen. Het is ook belangrijk om de huid te beschermen tegen verdere zonbeschadiging en om een gezonde levensstijl te behoud.
De tijdsduur waarbinnen resultaten zichtbaar zijn bij behandeling van pigmentatie met behulp van chemische peelingen, microneedling, topische behandelingsactieven of cryofacial kan variëren afhankelijk van het huidtype van de persoon, de ernst van de pigmentatie en het type behandeling dat wordt gebruikt.

Chemische peelingen kunnen al resultaten laten zien na één behandeling, maar voor ernstigere pigmentatie kunnen meerdere behandelingen nodig zijn. De huid kan een paar dagen na de behandeling iets rood of geïrriteerd zijn, maar de pigmentatie zou binnen een week of twee moeten vervagen.

Microneedling kan ook resultaten laten zien na één behandeling, maar voor een optimaal resultaat kunnen meerdere sessies nodig zijn. De huid kan een paar dagen na de behandeling iets rood en gezwollen zijn, maar de pigmentatie zou binnen een week of twee moeten vervagen.

Topische behandelingsactieven zoals hydrochinon, kojinezuur of vitamine C, kunnen enkele weken duren voordat zichtbare resultaten zichtbaar zijn. Het is belangrijk om deze producten consistent en volgens de aanwijzingen van een skincare professional te gebruiken.

Cryofacial kan ook enkele weken duren voordat zichtbare resultaten zichtbaar zijn. De huid kan een paar dagen na de behandeling iets rood en gezwollen zijn, maar de pigmentatie zou binnen een week of twee moeten vervagen.

Het is belangrijk om te weten dat het niet ongebruikelijk is dat sommige pigmentatie-aandoeningen enkele maanden of zelfs langer dan 6 maanden nodig hebben om significante verbetering te laten zien. Onderhoudsbehandelingen kunnen nodig zijn om de resultaten te behouden. Het is belangrijk om nauw samen te werken met een skincare professional en om het behandelingsplan consistent uit te.
In sommige gevallen kan behandeling voor pigmentatie-aandoeningen ertoe leiden dat de pigmentatie eerst erger wordt voordat het beter wordt. Dit kan gebeuren om een aantal redenen:

  • Overmatig gebruik van exfoliërende producten of behandelingen, zoals chemische peelingen of microneedling, kan irritatie en ontsteking veroorzaken, wat leidt tot een toename van pigmentatie.
  • Bepaalde topische behandelingsactieven, zoals hydrochinon, kunnen een tijdelijke donkerder worden van de huid veroorzaken voordat de pigmentatie verbetert.
  • Zonlicht of andere vormen van UV-blootstelling kunnen de pigmentatie verergeren, dus het is belangrijk om de huid tijdens de behandeling tegen de zon te beschermen.
  • Hormonale veranderingen, zoals zwangerschap of menopauze, kunnen de pigmentatie ook verergeren.
  • Onjuist gebruik van huidverzorgingsproducten kan ook irritatie veroorzaken en kan leiden tot verergering van pigmentatie.
Het is belangrijk om nauw samen te werken met een skincare professional om de reactie van de huid op de behandeling zorgvuldig te monitoren en indien nodig aanpassingen te doen. Het is ook belangrijk om geduldig en consistent te zijn met het behandelingsplan, omdat verbetering enkele weken of maanden kan duren om te bereiken.

Bereik een gezonde, stralende huid met een digitaal huidconsult

Neem de regie over je huidgezondheid zelf in handen.

skin-logo
Contact
+31 20 2442577
info@skin.nl
Openingstijden
Maandag
10:00 – 18:00
Dinsdag
12:00 – 21:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 18:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
10:00 – 18:00
©2023 SKIN.nl. All Rights Reserved.
Open chat
Hey 👋 Heb je een vraag? Chat met een van onze huidspecialisten