Star Rating with Logo
★★★★★ 4.9/5
Image Description

Acne Behandeling

BENEFITS

Wat kan je verwachten?

Consult

Voor acne behandeling is er vooraf een consult nodig waarin we vragen stellen over medische aandoeningen, medicijngebruik, allergieën, omdat dit van invloed kan zijn op de veiligheid en effectiviteit van de behandeling. We bepalen welke behandelingen geschikt zijn voor jouw huidtype en huidproblemen. Tijdens het consult kun je ook eventuele vragen of zorgen bespreken. We behandelen niet alleen de symptomen, maar zoeken ook naar een oplossing om nieuwe onzuiverheden te voorkomen.

Behandelplan

Wij bieden een verscheidenheid aan diensten aan voor het behandelen van acne, verminderen van acne-littekens en het verbeteren van de huidskwaliteit. Er wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld. De volgende behandelingen kunnen ingezet of gecombineerd worden tijdens het behandelplan:
 • Dieptereiniging: We beginnen altijd met een dieptereiniging om ontstekingen en onzuiverheden manueel te verwijderen. Op een efficiënte en hygiënische manier worden mee-eters, puistjes en onzuiverheden verwijderd, om verergering van de acne te voorkomen. Tegelijkertijd kunnen we zien hoe de huid reageert op actieve ingrediënten. De behandeling is voor het leren kennen van de huid en het herstellen van de huidbarrière, alvorens we overgaan op een van de deep facials.
 • Plason Facial: Maakt gebruik maakt van revolutionaire plasma-technologie. Dit is een niet-invasieve behandeling waarbij plasma geproduceerd wordt, wat wordt gebruikt om de huid te steriliseren en acne bacteriën te doden. Het plasma richt zich alleen op de bacteriën die verantwoordelijk zijn voor acne en helpt daardoor bij het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de huidtextuur.
 • Aquapeel: Deze behandeling maakt gebruik van een combinatie van vacuüm, peeling en infusie van hydraterende producten. Deze techniek is geschikt voor het verminderen van acne omdat het de huid reinigt, exfolieert en verfrist, wat helpt bij het verminderen van ontstekingen en het beheersen van acne.
 • Peelings: We bieden verschillende soorten peelings aan voor de behandeling van acne en acne littekens. Deze peelings werken door het verwijderen van de bovenste laag van de huid en het stimuleren van de productie van nieuwe huidcellen. Hierdoor verbetert de textuur en de kleur van de huid.
 • Microneedling: Microneedling is een behandeling die zeer geschikt is voor het verminderen van acne littekens. Bij deze behandeling worden kleine naalden gebruikt om microscopische gaatjes in de huid te maken, wat de productie van collageen en elastine aanmoedigt. Dit proces helpt bij het verbeteren van de textuur en stevigheid van de huid, wat resulteert in een vermindering van de zichtbaarheid van acne littekens.
 • LED Lichttherapie: Fotodynamische therapie (PDT) is een bewezen effectieve behandeling voor acne. Het maakt gebruik van specifieke golflengten van blauw licht om de productie van talg te verminderen en de groei van acne-veroorzakende bacteriën te remmen. Deze behandeling is pijnloos en vereist geen hersteltijd.
Onze huidspecialisten begeleiden je tijdens het behandelplan voor het kiezen van een gepaste behandeling. Indien nodig kunnen de acné behandelingen gecombineerd worden met aanvullende medicatie via de huisarts of dermatoloog.

Productadvies

Huidverzorgingsproducten spelen een cruciale rol bij het beheersen en verminderen van acne. Bepaalde producten kunnen irritatie en ontstekingen verergeren, terwijl andere producten juist helpen bij het verminderen van acne. Wij geven persoonlijk productadvies op basis huidtype en ernst van acne.

Het gebruik van de juiste thuisproducten, in combinatie met behandelingen en het kennen van de persoonlijke triggers, helpen bij het verminderen van acne en het verbeteren van de algehele gezondheid en uitstraling van de huid. Het is belangrijk om regelmatig overleg te hebben met je huidspecialist voor productadvies en aanpassingen aan je huidverzorgingsroutine.

Na de behandeling

Soms kan acne na de behandeling tijdelijk verergeren voordat het verbetert, wat bekend staat als een “uitbraak”. Dit gebeurt als gevolg van bijwerkingen van de behandeling, zoals huidirritatie, droogheid of roodheid. Het is van belang om niet aan de huid te pulken.

Volg de instructies van de huidspecialist nauwkeurig en bespreek eventuele bijwerkingen. Wij kunnen aanpassingen aanbevelen om de bijwerkingen te verminderen en het herstel van de huid te bevorderen.

Weet dat de resultaten van acne behandelingen tijd kosten alvorens de eerste resultaten zichtbaar worden. De basis is eerst het stabiliseren van de actieve acne, alvorens we overgaan op de behandeling van restplekjes en eventuele acnelittekens. Na iedere behandeling evalueren we hoe het gaat en of we het behandelplan moeten bijstellen. Als je bezorgd bent over huidveranderingen, raadpleeg dan je huidspecialist voor verdere evaluatie en aanbevelingen.
Details
Acne is een veelvoorkomend huidprobleem dat wordt veroorzaakt door verstopping van de talgklieren. Het kan leiden tot ontstekingen, puistjes en littekens. Wij hebben verschillende behandelmethoden beschikbaar om acne te behandelen.

In aanvulling op de behandelingen, is het ook belangrijk om een gezonde levensstijl en huidverzorgingsroutine te hebben. Samen met de huidspecialist wordt een persoonlijk behandelplan opgesteld, om de kans op het ontwikkelen of verergeren van acne te verminderen.
Eerste keer
7359 – Acne Consult + Dieptereiniging
€75
Vervolgbehandelingen
7359 – Dieptereiniging
€75
7359 – Plason Facial
€75
7359 – Advanced Aquapeel
€120
7359 – Led Lichttherapie
€75
7359 – Peeling super superficial
€100
7359 – Peeling Medium Depth
€130
7359 – Microneedling Acne-Littekens
€130
7359 – IPL Geheel
€175

Veelgestelde vragen

Acne ontstaat door een combinatie van factoren, waaronder verstopping van de talgklieren, ontstekingen en bacteriën. Hierdoor kunnen puistjes, mee-eters en pukkels ontstaan.

De talgklieren in onze huid produceren talg om onze huid soepel en gehydrateerd te houden. Maar wanneer de talgklieren verstopt raken, kan de talg geen uitweg vinden en kan dit leiden tot de ontwikkeling van acne.

Daarnaast kunnen hormonale veranderingen, zoals de puberteit of zwangerschap, de productie van talg verhogen en acne verergeren. Andere factoren die acne kunnen beïnvloeden, zijn genetische aanleg, stress of het gebruik van bepaalde medicijnen.

Bacteriën, zoals Propionibacterium acnes, kunnen ook bijdragen aan acneontstekingen door te vermenigvuldigen in de verstopte talgklieren.

Om deze reden is het belangrijk om een gezonde verzorgingsroutine te combineren met behandelingen om acne onder controle te houden.
Een goede huidverzorgingsroutine helpt bij verminderen, verergeren of voorkomen van acne. Hieronder staan enkele tips over productgebruik en acne:
 • Reiniging: Het is belangrijk om uw huid dagelijks te reinigen met een zachte, niet-comedogeen reiniger. Dit helpt bij het verwijderen van overtollige talg, dode huidcellen en andere onzuiverheden.
 • Exfoliatie: Door regelmatig te exfoliëren, worden dode huidcellen verwijdert, wat helpt bij het voorkomen van verstoppingen van poriën.
 • Hydratatie: Het is belangrijk om een vochtinbrengende crème of serum aan te brengen om je huid gehydrateerd te houden. Om de huid in een goede conditie te laten blijven, drink minstens 2 liter water per dag.
 • Beschermen: UV-straling van de zon kan de huid uitdrogen en irriteren, wat de productie van talg en de groei van bacteriën kan verhogen. Dit kan leiden tot een verergering van acne. Het is belangrijk om een product te kiezen met een hoge SPF en breed spectrum UVA- en UVB-bescherming. Daarnaast bevat SPF’s soms ingrediënten die de huid irriteren, zoals chemische filters of alcohol. Het is belangrijk om producten te kiezen die geschikt zijn voor de gevoelige huid en gericht zijn voor de behandeling van acne.
 • Producten: Vermijd het gebruik van cosmetica, skincare of make-up die de poriën verstoppen. Veelal zijn dit producten die vettig of comedogeen zijn. Onze huidspecialisten kunnen persoonlijk productadvies geven over welke producten mogelijk geschikt zijn voor jouw huid.
Het is belangrijk om te onthouden dat een huidverzorgingsroutine alleen niet altijd voldoende is om acne te behandelen. Behandelingen helpen extra om acne onder controle te krijgen, in de richting naar een mooie huid.
Bij acne zijn de volgende gradaties mogelijk: comedonen (witte en zwarte mee-eters), papels (rode pukkels) en noduli (bultjes) en pustels (puistjes). Het is belangrijk om de juiste diagnose van de soort acne te krijgen om de meest effectieve behandeling te krijgen. Wij kunnen helpen bij het bepalen van de specifieke vorm van acne en een gepaste behandelplan opstellen.
Acne ontstaat in de talgklieren wanneer de poriën van de huid verstopt raken met talg en dode huidcellen. Hierdoor kan bacteriën, zoals Propionibacterium acnes, groeien en infectie veroorzaken in de talgklieren.

De talgklieren bevinden zich in de diepere lagen van de huid en produceren talg, ook wel sebum genoemd, om de huid te beschermen en hydrateren. Wanneer de talgklieren overactief worden, kan dit leiden tot een toename van de productie van talg en verstopping van de poriën.

Deze verstopping van de poriën kan optreden op elk moment, maar acne begint meestal in de pubertijd wanneer de huid door hormonen tijdens de pubertijd allerlei veranderingen ondergaat. Hieronder staan de belangrijkste oorzaken van acne:
 • Hormonen: Veranderingen in hormonen, zoals tijdens de puberteit, de zwangerschap of de menopauze, kunnen leiden tot een toename van de productie van talg, wat acne kan veroorzaken.
 • Genetisch: Acne is een aangeboren aandoening en erfelijkheid speelt een rol bij het ontwikkelen ervan.
 • Verstopping van poriën: De huid maakt natuurlijke oliën die de poriën verstoppen en leiden tot de groei van bacteriën, wat acne veroorzaakt.
 • Ontstekingen: Wanneer bacteriën in verstopte poriën komen, kan dit ontstekingen veroorzaken, wat acne verergert.
 • Voeding: Een dieet met een hoog gehalte aan suiker, melkproducten en geraffineerde koolhydraten kan tot acne leiden.
 • Stress: Stress kan leiden tot veranderingen in hormonen en het verminderen van het immuunsysteem, wat acne verergert.

Zorgverzekering

Acne gezichtbehandelingen kunnen mogelijk vergoed worden vanuit de aanvullende zorgverzekering. Sommige zorgverzekeraars stellen extra eisen, zo moet je soms een doorverwijzing hebben. Ga bij je zorgverzekering na in hoeverre je aanvullende verzekering de behandelkosten vergoedt.

Rug Acne

Rugacne is een vorm van acne die voorkomt op de rug en erg vervelend kan zijn. Er zijn verschillende factoren die bijdragen aan rugacne, zoals overmatige talgproductie, bacteriën, dode huidcellen en verstopping van de poriën. Boek een rug acne behandeling met een van onze huidspecialisten. Wij kunnen specifieke behandelingen en producten aanbevelen die geschikt zijn voor je huid en situatie.
skin-logo
Contact
+31 20 2442577
info@skin.nl
SKIN Oud-West
SKIN Centrum
Openingstijden
Maandag
10:00 – 18:00
Dinsdag
12:00 – 21:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 18:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
10:00 – 18:00
©2023 SKIN.nl. All Rights Reserved.
Open chat
Hey 👋 Heb je een vraag? Chat met een van onze huidspecialisten