Star Rating with Logo
★★★★★ 4.9/5
Image Description

Microneedling

BENEFITS
Wat kan je verwachten
Voor de behandeling
Vermijd retinols, exfolianten, zuren (zoals glycolzuur) gedurende minimaal 7 dagen voor uw behandeling. Probeer uit de zon te blijven en draag SPF. Vermijd Botox-, Filler- of laser-behandelingen gedurende ten minste 2 weken ervoor.
Direct na
Verwacht een dag of twee wat roodheid, zwelling of bultjes. Blauwe plekken is soms mogelijk, maar maak u geen zorgen, deze reactie is volkomen normaal en zal verdwijnen zoals elke andere blauwe plek. Vermijd lichaamsbeweging en gebruik alleen de producten die we goedkeuren (voor herstelbevordering).
3 Dagen  later
Je kunt vanaf nu teruggaan naar enkele zachtere huidverzorgingsproducten. Probeer niet aan korstjes of schilfertjes te krabben en laat je huid vanzelf genezen. Wacht minimaal 7 dagen om weer aan je huidverzorgingsroutine te beginnen, die scrubs, zuren of retinols bevatten.
2 tot 4 weken later
Je huid moet er beter en zachter aanvoelen. We raden 6 behandelingen aan met een tussenpoos van 2 tot 4 weken. Afhankelijk van je huidprobleem, heb je misschien een paar behandelingen nodig om de gewenste resultaten al te zien.
Einde kuur
Zodra je kuur van behandelingen is afgerond, zou het gewenste resultaat behaald moeten zijn. Na de kuur dient een intensieve behandeling iedere 3 maanden te worden herhaald om de huid in goede conditie te houden.
Details
vanaf €130

Microneedling is een cosmetische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van een apparaat met fijne naaldjes om kleine prikjes in de huid te maken. Deze prikjes stimuleren de aanmaak van collageen en elastine, twee eiwitten die verantwoordelijk zijn voor de elasticiteit en stevigheid van de huid. Dit kan helpen bij het verbeteren van rimpels, fijne lijntjes, littekens van acne en andere huidonregelmatigheden.

Tarieven
Consult + Behandeling
€130
Microneedling gezicht
€130
↳ Pakket van 5
€500
Microneedling gezicht + hals
€170
↳ Pakket van 5
€700

Before & After

BEFORE

AFTER

Progress images shared by customer. Individual results will vary.

BEFORE

AFTER

Progress images shared by customer. Individual results will vary.

BEFORE

AFTER

Progress images shared by customer. Individual results will vary.

Reviews

“Heel blij met de resultaten van drie microneedling behandelingen. Ik werd goed geholpen door Nadine en ze stelde mij op mijn gemak. Ik raad deze salon ook aan bij mijn vrienden en kom zelf zeker terug.”

– Tessa B.

” Yesterdays first session of microneedling with Lotte was beyond expectation compared to videos l have seen from other places. I am only on day 1 and thanks to the great products, my face is barely red anymore. Would highly recommend SKIN Amsterdam.”

– Nicole C.

“k heb gisteren mijn 4de behandeling microneedling gehad. Na de 3de behandeling heb ik echt resultaat gezien! Ik had last van onderhuidse puisten en hyperpigmentatie na de ontstekingen. Nu heb ik amper meer last van ontstekingen en worden mijn rode vlekjes lichter.”

– Marijke V.

Veel Gestelde Vragen

Microneedling is een niet-chirurgische huidverjonging procedure waarbij fijne naalden worden gebruikt om microscopische gaatjes in de huid te maken. Dit proces stimuleert de natuurlijke genezingsreactie van het lichaam, wat leidt tot de productie van collageen en elastine – twee belangrijke eiwitten die zorgen voor de stevigheid en elasticiteit van de huid.

De microneedling-procedure wordt uitgevoerd met behulp van een apparaat dat kleine naalden bevat. Deze naalden worden over het huidoppervlak gerold of gestempeld om gecontroleerde verwondingen te creëren. Deze “microverwondingen” activeren het natuurlijke herstelproces van de huid, waarbij beschadigd weefsel wordt vervangen door nieuw, gezond weefsel.

De toename van collageen en elastine zorgt voor een gladdere, stevigere en meer egale huidtextuur. Microneedling kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels, acne littekens, vergrote poriën, pigmentatie en andere huidaandoeningen. Het kan ook de opname van huidverzorgingsproducten verbeteren, aangezien de microkanaaltjes die door de naalden worden gecreëerd, het voor actieve ingrediënten gemakkelijker maken om dieper in de huidlagen door te dringen.

Microneedling biedt tal van voordelen, hoewel het essentieel is om de behandeling te laten uitvoeren door een gekwalificeerde professional om optimale resultaten te behalen en mogelijke complicaties te voorkomen. Microneedling biedt verschillende voordelen voor de huid, waaronder:

 • Stimulatie van collageen- en elastineproductie: Door het natuurlijke genezingsproces van de huid te activeren, stimuleert microneedling de aanmaak van collageen en elastine, wat resulteert in een stevigere en soepelere huid.
 • Vermindering van fijne lijntjes en rimpels: De toename van collageen en elastine helpt de huid te verstevigen en fijne lijntjes en rimpels te verminderen.
 • Verbetering van de huidtextuur: Microneedling kan de algehele huidtextuur verbeteren door het verminderen van vergrote poriën en het egaliseren van huidoneffenheden.
 • Behandeling van acne littekens: Microneedling kan helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van atrofische acne littekens door het stimuleren van collageenproductie en het bevorderen van de vorming van nieuw huidweefsel.
 • Vermindering van pigmentatie: Microneedling kan hyperpigmentatie en verkleuring van de huid verminderen door het stimuleren van celvernieuwing en het egaliseren van de huidtint.
 • Verbetering van de effectiviteit van huidverzorgingsproducten: De microkanaaltjes die tijdens de microneedling-procedure worden gecreëerd, kunnen de penetratie van actieve ingrediënten in huidverzorgingsproducten verbeteren, waardoor ze effectiever worden.
 • Behandeling van striae: Microneedling kan helpen bij het verminderen van striae door het stimuleren van collageenproductie en het bevorderen van de vorming van nieuw huidweefsel.
 • Minimaal invasief en veilig: In vergelijking met sommige andere huidverjongingsbehandelingen is microneedling een minimaal invasieve en veilige optie voor de meeste huidtypen.
 • Korte hersteltijd: De hersteltijd na microneedling is over het algemeen kort, met slechts milde roodheid en zwelling die meestal binnen enkele dagen verdwijnt.

Microneedling is een effectieve en minimaal invasieve huidverjongingsbehandeling die in de afgelopen jaren aan populariteit heeft gewonnen. Deze veelzijdige procedure is geschikt voor het aanpakken van een breed scala aan huidproblemen, waaronder:

 • Fijne lijntjes en rimpels: Microneedling helpt bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels door de productie van collageen en elastine te stimuleren, waardoor de huid steviger en gladder wordt.
 • Acne littekens: Atrofische acne littekens, die ontstaan ​​door verlies van collageen tijdens het genezingsproces van acne, kunnen aanzienlijk verbeteren met microneedling. De behandeling bevordert de vorming van nieuw huidweefsel en collageen, wat helpt om het uiterlijk van littekens te verminderen.
 • Vergrote poriën: Microneedling kan helpen bij het verkleinen van vergrote poriën door het stimuleren van collageenproductie rond de poriën, wat leidt tot een strakkere en gladdere huidtextuur.
 • Hyperpigmentatie: Door celvernieuwing te bevorderen en de huidtint te egaliseren, kan microneedling helpen bij het verminderen van hyperpigmentatie, zoals ouderdomsvlekken, zonnevlekken en melasma.
 • Striae: Microneedling kan effectief zijn bij het verminderen van striae door het stimuleren van de collageenproductie en het bevorderen van de vorming van nieuw huidweefsel, waardoor de zichtbaarheid van de striae afneemt.
 • Huidverslapping: Naarmate de huid veroudert, kan deze haar elasticiteit verliezen en gaan verslappen. Microneedling kan helpen om huidverslapping te verminderen door de aanmaak van collageen en elastine te stimuleren.
Microneedling wordt als een veilige en minimaal invasieve procedure beschouwd. Toch zijn er enkele contra-indicaties en risicofactoren waarmee rekening mee moet worden gehouden.

Contra-indicaties van Microneedling:

 • Actieve acne: Mensen met actieve acne moeten microneedling vermijden, omdat het de ontsteking kan verergeren en de infectie kan verspreiden.
 • Huidinfecties: Microneedling mag niet worden uitgevoerd op een huid met open wonden, bacteriële of virale infecties, zoals herpes of impetigo.
 • Rosacea, eczeem en psoriasis: Mensen met deze inflammatoire huidaandoeningen moeten voorzichtig zijn met microneedling, omdat het de ontsteking kan verergeren.
 • Keloïde of hypertrofische littekens: Mensen die gevoelig zijn voor het ontwikkelen van abnormale littekens moeten microneedling vermijden, omdat het mogelijk meer littekenweefsel kan veroorzaken.
 • Zwangerschap en borstvoeding: Microneedling mag niet tijdens zwangerschap of borstvoeding, omdat hormonale veranderingen de gevoeligheid van de huid kunnen beïnvloeden.
 • Bloedverdunners of bepaalde medicijnen: Mensen die bloedverdunners gebruiken of bepaalde medicijnen, zoals isotretinoïne (een medicijn tegen acne), moeten microneedling vermijden vanwege een verhoogd risico op bloedingen of andere complicaties.
 • Recente laserbehandelingen of chemische peelings: Het is belangrijk om voldoende tijd te laten tussen microneedling en andere agressievere huidbehandelingen om het risico op irritatie of beschadiging van de huid te minimaliseren.

Risicofactoren bij Microneedling:

 • Infectie: Hoewel zeldzaam, bestaat er een klein risico op bacteriële of virale infecties als gevolg van de microverwondingen veroorzaakt door microneedling.
 • Littekenvorming: In zeldzame gevallen kan microneedling leiden tot de vorming van nieuwe littekens, vooral bij mensen die gevoelig zijn voor keloïde of hypertrofische littekens.
 • Hyperpigmentatie: Er is een klein risico op het ontwikkelen van post-inflammatoire hyperpigmentatie na microneedling, vooral bij mensen met een donkerdere huidskleur.
 • Onvoldoende resultaten: Sommige mensen kunnen teleurgesteld zijn met de resultaten van microneedling, vooral als ze onrealistische verwachtingen hebben of als de behandeling niet geschikt is voor hun specifieke huidprobleem.
Om de risico’s te minimaliseren en optimale resultaten te behalen, is het belangrijk om een kliniek te kiezen die ervaring heeft met microneedling.
Het aantal microneedling-behandelingen dat nodig is om zichtbare resultaten te zien, varieert afhankelijk van de huidconditie en de individuele doelen van de patiënt. Over het algemeen zijn meerdere behandelingen vereist om optimale resultaten te behalen.

Voor milde huidproblemen, zoals fijne lijntjes, rimpels en lichte hyperpigmentatie, kunnen 3 tot 5 behandelingen voldoende zijn. Voor ernstigere huidproblemen, zoals diepe acne littekens, striae of aanzienlijke hyperpigmentatie, zijn in ieder geval 6 tot 8 behandelingen of meer nodig.

Microneedling-behandelingen worden doorgaans uitgevoerd met tussenpozen van 2 tot 6 weken, afhankelijk van de diepte, om de huid voldoende tijd te geven om te genezen en om de productie van collageen en elastine te stimuleren. Het is belangrijk om de aanbevelingen van de behandelaar op te volgen en de behandelingen niet te dicht op elkaar te plannen, omdat dit het risico op huidirritatie of beschadiging kan vergroten.

Na de initiële reeks behandelingen kan het nodig zijn om onderhoudsbehandelingen te ondergaan, meestal om de 6 tot 12 maanden, om de resultaten te behouden. De exacte frequentie van onderhoudsbehandelingen hangt af van de individuele huidconditie en de gewenste resultaten.

Houd er rekening mee dat de resultaten van microneedling geleidelijk zichtbaar worden naarmate de huid zichzelf vernieuwt en meer collageen en elastine produceert. Verbeteringen in de huidtextuur en het uiterlijk van littekens of andere huidproblemen kunnen enkele weken tot maanden na de behandeling zichtbaar worden.

De meeste bijwerkingen zijn mild en verdwijnen vanzelf binnen enkele dagen tot een week. Als u aanhoudende of ernstige bijwerkingen ervaart, is het belangrijk om contact op te nemen met uw behandelaar voor advies en eventuele verdere zorg. De meest voorkomende tijdelijke bijwerkingen of ongemakken omvatten:

 • Roodheid: De huid kan direct na de behandeling rood zijn, vergelijkbaar met een zonnebrand. Deze roodheid verdwijnt meestal binnen 24 tot 48 uur, maar kan bij sommige mensen enkele dagen aanhouden.
  Zwelling: Lichte zwelling kan optreden na de behandeling, vooral rond de ogen en in het gezicht. Dit neemt meestal binnen enkele dagen af.
 • Gevoeligheid: De behandelde huid kan gevoelig aanvoelen, vergelijkbaar met het gevoel van een zonnebrand. Deze gevoeligheid verdwijnt meestal binnen een paar dagen.
 • Schilfering of droogheid: De huid kan enigszins schilferig of droog worden in de dagen na de behandeling. Dit is normaal en kan worden verlicht door het aanbrengen van een vochtinbrengende crème.
 • Blauwe plekken: Hoewel zeldzaam, kunnen er kleine blauwe plekken optreden, vooral bij mensen die bloedverdunners gebruiken of een gevoelige huid hebben. Blauwe plekken verdwijnen meestal binnen een week.
 • Jeuk: Sommige mensen kunnen milde jeuk ervaren tijdens het genezingsproces. Het is belangrijk om niet te krabben, omdat dit het risico op infectie of littekenvorming kan verhogen.
 • Infectie: Hoewel zeldzaam, bestaat er een klein risico op bacteriële of virale infecties als gevolg van de microverwondingen veroorzaakt door microneedling. Het is belangrijk om de nazorginstructies zorgvuldig op te volgen om het risico op infectie te minimaliseren.

Het herstel na een microneedling-behandeling is over het algemeen kort, met de meeste mensen die direct na de procedure weer hun normale activiteiten kunnen hervatten. De huid kan direct na de behandeling rood en gevoelig zijn, vergelijkbaar met een schaafwond, maar dit neemt meestal snel af.

Hier zijn enkele nazorg tips om het herstel te bevorderen en optimale resultaten te waarborgen:

 • Vermijd blootstelling aan de zon: Bescherm uw huid tegen direct zonlicht gedurende ten minste 48 uur na de behandeling. Draag een hoed of pet en breng een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor (SPF 30 of hoger) aan om uw huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
 • Hydrateer uw huid: Houd uw huid gehydrateerd door regelmatig een vochtinbrengende crème aan te brengen, zoals aanbevolen door uw behandelaar. Dit helpt bij het verminderen van droogheid, schilfering en ongemak.
 • Vermijd agressieve huidverzorgingsproducten: Vermijd het gebruik van huidverzorgingsproducten die irriterende ingrediënten bevatten, zoals alcohol, retinoïden of glycolzuur, gedurende ten minste 3 tot 5 dagen na de behandeling, of zoals aanbevolen door uw behandelaar.
 • Geen make-up: Het wordt aanbevolen om gedurende ten minste 24 uur na de behandeling geen make-up op het behandelde gebied aan te brengen om mogelijke irritatie of infectie te voorkomen.
 • Niet aan de huid krabben of plukken: Weersta de drang om te krabben of te plukken aan uw huid tijdens het genezingsproces, omdat dit het risico op infectie of littekenvorming kan verhogen.
 • Koude kompressen: Als u last heeft van zwelling, kunt u een koud kompres op het behandelde gebied aanbrengen om het ongemak te verlichten.

Het is belangrijk om de aanbevelingen en adviezen op te volgen en contact op te nemen als u aanhoudende of ongebruikelijke bijwerkingen ervaart. Hoewel de meeste mensen snel herstellen na microneedling, kunnen individuele ervaringen variëren.

Microneedling is een effectieve behandeling voor het aanpakken van verschillende huidproblemen, maar het is belangrijk om realistische verwachtingen te hebben over de resultaten. Enkele voor- en na-verwachtingen van microneedling:

 • Verbetering van de huidtextuur verwachten, met een gladdere, stevigere en meer verfijnde uitstraling. De huid kan er ook stralender en frisser uitzien.
 • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Hoewel het onwaarschijnlijk is dat diepere rimpels volledig verdwijnen, kunnen ze minder opvallend worden na meerdere behandelingen.
 • Verminderen van het uiterlijk van acnelittekens en andere littekens. Hoewel het mogelijk is dat sommige littekens niet volledig verdwijnen, zullen ze over het algemeen minder opvallend worden en beter in de omliggende huid opgaan.
 • Verminderen van hyperpigmentatie, zoals zonnevlekken, ouderdomsvlekken en melasma. Deze verkleuringen kunnen lichter worden en minder opvallend zijn na de behandeling.

Het is belangrijk op te merken dat resultaten variëren, afhankelijk van de individuele huidconditie, het behandelde probleem en het aantal uitgevoerde behandelingen. Er zijn meerdere behandelingen nodig om optimale resultaten te bereiken. Uw behandelaar zal een persoonlijk behandelplan opstellen op basis van uw specifieke behoeften en gewenste resultaten.

Houd er rekening mee dat hoewel microneedling effectief is voor het verbeteren van de huidconditie, het geen vervanging is voor een gezonde huidverzorgingsroutine en preventieve maatregelen zoals het dragen van zonnebrandcrème en het vermijden van schadelijke factoren zoals roken en overmatige blootstelling aan de zon.

De kosten van een enkele microneedling-sessie variëren van €120 tot €200, maar dit kan verschillen per methode en per zone. Pakketten met meerdere sessies worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief, aangezien meerdere behandelingen meestal nodig zijn om optimale resultaten te bereiken.

Wat betreft de vergoeding door zorgverzekeraars, kan dit variëren afhankelijk van uw specifieke verzekering en de voorwaarden van uw polis. Microneedling wordt vaak als een cosmetische of esthetische behandeling beschouwd en wordt meestal niet gedekt door basisverzekeringen.

Sommige aanvullende verzekeringen kunnen echter een gedeeltelijke of volledige vergoeding bieden voor microneedling, vooral als de behandeling wordt uitgevoerd om medische redenen, zoals het verminderen van acne littekens.

Het is belangrijk om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar om te controleren of microneedling wordt vergoed in uw specifieke situatie en om te begrijpen welke voorwaarden van toepassing zijn op de vergoeding.

Dermapen en microneedling zijn nauw verwante termen die vaak door elkaar worden gebruikt, maar er is een belangrijk verschil tussen beide. Microneedling is de behandeling, terwijl een dermapen de naam is voor een specifiek apparaat dat wordt gebruikt om microneedling uit te voeren.

De dermapen is een populair microneedling-apparaat dat een pen-achtige vorm heeft en automatische naalden bevat. Het apparaat wordt over het huidoppervlak bewogen en maakt gebruik van vibrerende, verticaal bewegende naalden om de huid te doorboren. Met de dermapen wordt de behandelingstijd verkorten, het ongemak verminderen en een meer gecontroleerde en consistente behandeling bieden in vergelijking met handmatige microneedling-apparaten.

Het leukste cadeau!

Als je op zoek bent naar het perfecte cadeau voor jezelf of iemand anders, dan is deze cadeaubon van SKIN een geweldige keuze! Met deze cadeaubon kun je jezelf verwennen met een verzorgende of huidverbeterende gezichtsbehandeling, of iemand anders blij maken met dit leuke cadeau.

Niet zeker welke behandeling je moet kiezen?

Een intensieve gezichtbehandeling? Plan een consult met een van onze huidspecialisten en kijk welke behandeling voor jou het meest geschikt is!

skin-logo
Contact
+31 20 2442577
info@skin.nl
SKIN Oud-West
SKIN Centrum
Openingstijden
Maandag
10:00 – 18:00
Dinsdag
12:00 – 21:00
Woensdag
10:00 – 18:00
Donderdag
10:00 – 18:00
Vrijdag
10:00 – 18:00
Zaterdag
10:00 – 18:00
Zondag
10:00 – 18:00
©2023 SKIN.nl. All Rights Reserved.
Open chat
Hey 👋 Heb je een vraag? Chat met een van onze huidspecialisten